Akce fotbal Bodyzorbing 2016

Zde citace z webu „Děti na hrad“

Na přípravu nenáročná, ale zato pekelně zábavná a velmi bezpečná atrakce. Navléknete se do nafukovací koule a vydáte se vstříc svým protivníkům v některé z her, např. ve fotbalu či sumo, zahrajte si na honěnou, nebo na posledního stojícího zorbistu. V této nafukovací atrakci můžete bezpečně skotačit, skákat, padat, kutálet se, odrážet se a kdo ví, co ještě vás napadne. Nafouknutou bodyzorbovou kouli si nasadíte přes hlavu na tělo, upevníte popruhy a zábava pro všechny generace může začít.“

Ano a přesně takové to bylo. Dne 25. 9. 2016 od 9:30 (první termín jsme museli zrušit z důvodu deště) jsme pořádali pro obyvatele Modlanska Bodyzorbing. Den začal hustou mlhou a na hřiště se dostavilo pouze 6 lidí. Říkali jsme si, no zahrajeme si a můžeme jít za hodinu domů, ale do hodiny přišlo více hráčů a diváků a další zápasy na sebe nenechaly čekat.

Hráli muži, ženy a i děti. Těm se nejvíce líbilo narážet do kamarádů a bylo jedno, zda hrají spolu v týmu či proti. Muži zdárně napodobili děti a v zápasech už kolikrát ani nešlo o to dát gól, ale nenechat nikoho ve stoje. Takže nečekaná rána zezadu a otočka přes hlavu na sebe nenechala dlouho čekat. Míč už ani nebyl moc vidět přes zamlženou kouli, ale silueta se rozpoznat dala a nikdo už neřešil, zda je to člen jeho týmu či protihráč. Prostě musel jít „dolů“……

Některé strkanice u dětí skončili nohama nahoře. Pomoc musela přijít od dospěláků, kteří je otočili.

Byť se to nezdálo, tak zápasy nebyly delší, než 10 min. Byla znát fyzická náročnost neustálého zvedání se na nohy, tak i teplo uvnitř koule.

Dle reakcí lidí se jim akce líbila a těší se na další rok, že si to znovu vyzkouší.

Více fotek najdete na stránce http://spolekspozam.rajce.idnes.cz/Bodyzorbing_2016/

Děkuji všem, co se podíleli na organizaci a firmě „Děti na hrad“ za profesionální přístup a pomoc.

Odkaz na mapu konání zde.

GPS 50.6503992N, 13.8989750E